Ik wist niet dat ik een vijand had, en toch sloeg ik hem onbewust voortdurend een hoofd vol builen.

Hoe ironisch is dat? Hij leek alleen maar hardnekkiger terug te komen, waardoor ik dacht dat ik nog harder moest slaan, wat een energieverspilling.

🌟Soms zijn we onze ergste vijand. En die vijand is onze innerlijke criticus. Hij fluistert ons twijfels in, hij zaait angst en hij houdt ons klein. Het is een stem die we allemaal kennen, die ons vertelt dat we niet goed genoeg zijn, dat we zullen falen, dat we het niet waard zijn om onze dromen na te jagen.

🌟Maar nu probeer ik die vijand als vriend te zien. Ik sla hem niet meer knock-out. In plaats daarvan heb ik me gerealiseerd dat ik tijd moest maken om stil te staan bij wat die innerlijke criticus me probeert te vertellen. Hij wil me klein en angstig houden. Maar dat wil ik niet. Want als ik klein en angstig ben, kan ik mijn levensmissie niet realiseren. En mijn levensmissie is jou te begeleiden om te leren vertrouwen op de kracht die in jou schuilt om het leven te leiden dat jij wilt, om de routeplanner te zijn van jouw leven.

🌟Een spreuk van Marianne Williamson heeft me hierbij geholpen:

‘Our greatest fear is not that we are inadequte, but that we are powerful beyond measure’.

🌟Sinds ik die spreuk heb opgehangen aan mijn badkamerspiegel, is hij in mijn onderbewustzijn geslopen. Elke dag onderhandel ik met mijn innerlijke criticus, en elke dag word ik er beter in.

🌟Het is belangrijk om te erkennen dat we niet perfect zijn, dat we allemaal onze angsten en onzekerheden hebben. Maar het is ook belangrijk om te erkennen dat we de kracht hebben om te kiezen voor onze richting, om te kiezen voor groei, om te kiezen voor onszelf.

🌟Het kan moeilijk zijn om deze weerstand te overwinnen, maar het is mogelijk. Het begint met bewustwording, met het herkennen van die stemmetjes en het niet langer toestaan dat ze ons tegenhouden. Het begint met het stellen van grenzen, met het versterken van ons zelfvertrouwen, met het luisteren naar onze eigen innerlijke stem van kracht en moed.

🌟Ben jij je bewust van de kracht die in jou schuilt om te kiezen voor jouw leven, klaar om jouw licht helder te laten schijnen? Maar mis jij de kracht om daadwerkelijk stappen te ondernemen in de richting van jouw hart, omdat je geen energie meer over hebt aan het einde van de dag? ? Voel jij je vastgelopen en heb je moeite om vooruit te komen? 

🌟Geef me gerust een seintje. Ik hoor heel graag wat jouw verlangens zijn en waar jij tegenaan loopt. 

Liefs

Rebecca